Budget

Het onderhoud van de gebouwen, stallen en een groot terrein kost heel veel mankracht en geld. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van voer voor de dieren, bezoeken aan en van de dierenarts, water, gas en licht. Ondanks dat De Dierenborg volledig op vrijwilligers draait, is er dus toch veel budget nodig.

We krijgen wat subsidie van de gemeente, waar we enorm blij mee zijn. Ook verkopen we wat versnaperingen in ons Theehuisje, en geven bezoekers soms iets extra. Dat stellen we zeer op prijs, want met alleen subsidie krijgen we de begroting niet altijd rond en kan sluiting dreigen.

Sluiting … is dat erg?

Ja, want als De Dierenborg sluit, dan verliezen we in Nieuwolda:

 • een plek voor jong en oud om te ontspannen of de handen uit de mouwen te steken
 • een plek voor vrijwilligers om veilig en gezellig te werken
 • een plek voor contact tussen mens en dier
 • een plek voor kinderen om te leren over (boerderij)dieren
 • een plek voor ontmoeting met koffie/thee en wat lekkers

Help mee

We hebben in september en oktober 2021 een succesvolle actieperiode gehad voor het behoud van De Dierenborg, maar onze spaarpot blijft niet vanzelf gevuld. Blijf je meehelpen? Hieronder lees je op welke manieren dat kan.

 • Gewoon een bedrag overmaken
  Wil je gewoon ouderwetsch een bedrag overmaken? Dat kan! Je kunt het storten op bankrekening NL31ABNA0571854869 t.n.v. Stichting Nieuwolda. Bedankt!
 • Tikkie!
  Flyers, posters, collectebussen … het zal allemaal wel. Ik wil gewoon doneren! Dat kan. Scan de onderstaande code en vul zelf het bedrag in. Heel veel dank!
QR-code Tikkie Dierenborg Nieuwolda

Statiegeldflessen
We zamelen tijdelijk plastic statiegeldflessen in bij supermarkt Bennink. Klik voor een grote versie van onze poster.

Statiegeldflessen voor Dierenborg Nieuwolda
 • Vriend worden van De Dierenborg
  Wil je structureel bijdragen aan het behoud van De Dierenborg? Word dan Vriend(in). Voor een vast bedrag per jaar word je dikke maatjes met Bontje, Pom, Lot en alle andere dieren. Hoe hoog dat bedrag is, bepaal jij zelf. Vrienden van De Dierenborg die meer dan 25 euro per jaar doneren, krijgen gratis kovvie mit kouke. Vrienden mogen (als er genoeg zijn) ook af en toe een keer vers eitje komen halen.
  We kunnen het opgehaalde geld natuurlijk niet weer uitgeven aan een flitsende tegenprestatie voor jouw vriendschap. Maar is er een mooiere beloning dan dat De Dierenborg open blijft? Dat is niet alleen leuk voor jouzelf, maar ook voor zoveel anderen!

  Automatische incasso kost De Dierenborg onevenredig veel geld. Wil je Vriend(in) worden, stuur ons dan een bericht met het gewenste bedrag per jaar of gebruik het contactformulier. Wij sturen je dan een tikkie.
 • Genieten in het Theehuisje
  In ons Theehuisje serveren we kovvie, thee, fris en (zelfgebakken) lekkers. Behalve dat het voor jou als bezoeker leuk is om even op adem te komen in het groen en tussen de dieren, is het voor De Dierenborg ook fijn. De kasopbrengst komt namelijk volledig ten goede van De Dierenborg. Een extraatje is altijd welkom.

Bedankt!

Iedereen die op welke manier dan ook bijdraagt: heel erg bedankt!
Natuurlijk verantwoorden we al onze uitgaven. Het geld wordt dus voor de volle 100% goed besteed. Kijk voor meer informatie op onze bedankpagina.