Onze geitjes

De Emmer geitjes bij de Dierenborg Nieuwolda

Pom, Veerle, Romy en Tess zijn vanuit Emmen naar Nieuwolda gekomen. Dierenpark Wildlands heeft deze knappe dames aan De Dierenborg geschonken. We noemen ze hier ook wel het Emmer Kwartet. Als je hier het terrein op komt, komen ze je vaak al nieuwsgierig tegemoet gelopen. In hun enthousiasme kunnen ze flink duwen, dus zet je schrap ๐Ÿ™‚ Ze doen verder geen vlieg kwaad, hoor, ze zijn vegetariรซr!

Anglo-Nubische geiten

Pom en Veerle (de bruintjes) zijn Anglo-Nubische geiten. Deze geiten hebben Oosterse roots. Onze Ouessantschapen horen tot de kleinste schapenrassen ter wereld, onze Anglo-Nubische geiten behoren juist tot het grootste geitenras. De bokken van dit ras kunnen wel 150 kilo of meer wegen en hebben een schofthoogte van minimaal 85 cm. Ook de dames til je niet zomaar even op: zij kunnen tussen de 80 en 100 kilo wegen. Even schrap zetten dus als ze je enthousiast komen begroeten en nieuwsgierig willen weten wat jij in je handen hebt ๐Ÿ™‚ Ze maken indruk, maar zijn de vriendelijkheid zelve.

En acrobatisch bovendien. Dat ene groene blaadje, er zijn er meer die daar allerlei toeren voor uithalen. Waarom dan onze Pom niet?

Dwerggeiten

Donna, Bella, Snoetje, Snuitje, Furlock, Bontje, Brownie, Romy en Tess zijn onze dwerggeitjes. Ze kunnen het prima vinden met de reusjes. Dwerggeitjes zijn clowntjes. Ze spelen en dollen graag. En dat doen ze nog rustig ook. Dat maakt ze ideale dieren voor op het erf of op de kinderboerderij. Ze zijn klein en duwen niemand omver, ook kinderen niet. Ze zijn snel tevreden. Een droog onderkomen, minimaal 1 vriendje, gezond eten en wat ruimte om te klimmen. Op de Dierenborg hebben ze dat allemaal. Een lekker stel vrolijke springers dus.

Bijna het hele stel. Echt niet nieuwsgierig ๐Ÿ™‚

Geiten en geitjes DIerenborg Nieuwolda

Bontje

Bontje springt nogal in het oog. Bijna letterlijk ๐Ÿ™‚ Zij is zo enthousiast als je haar en haar vrienden en vriendinnen komt bezoeken dat zij – als je niet uitkijkt – zorgt dat JIJ ervan ondersteboven bent. Je ontkomt niet aan haar. En dat wil je ook niet. Ze is zo lief! Maar een beetje onbesuisd….

Bontje , een van de bokjes bij Dierenborg NieuwoldaGeit Bontje bij De Dierenborg Nieuwolda

Brownie

Kijk nou wat een koekie! Dit is onze Brownie. Brownie is een schat, maar ondertussen wel de baas. Dat vindt niet iedereen even tof. Pom vindt bijvoorbeeld ook dat ze de baas is. Tja, dat betekent af en toe een flink gevecht tussen de dames. Brownie staat daarbij echt haar geitje wel, maar Pom is als Nubische toch de grootste en sterkste. Dat maakt Brownie niet uit, hoor. Ze blijft het proberen!

We verkopen brownies in ons Theehuisje, maar deze Brownie is voor geen miljoen te koop. Al is ze om op te vreten, ze blijft lekker bij ons. Ook al begluurt ze ons tussen de spijlen door en steekt ze haar tong naar ons uit.

Brownnie, een van de geitjes bij De Dierenborg Nieuwolda

Bella en Snoetje

Twee bokjes bij Dierenborg Nieuwolda

Bella en Snoetje zijn moeder en dochter. Ze kunnen het, zoals je ziet, goed met elkaar vinden. Snoetje heeft een tweelingbroertje, Snuitje. Die stellen we later nog aan je voor.

We blijven de site regelmatig aanvullen met foto’s en verhalen. Kom vooral nog eens terug. En kijk ook even bij de andere dieren.